Musta joulu

Joulun sääennuste oli meillä eteläisessä Suomessa suorastaan lohduton. Vettä, lisää vettä, märkää, mustaa ja sumua. Ikkunasta katsellen oli täysin mahdotonta saavuttaa minkäänlaista joulumieltä.


Katsaus lähijärvelle sen sijaan paljasti mahdollisuudet jouluisiin melontahetkiin, kun vesisade ja tuuli rikkoivat ohuen, mutta sitkeän jääkuoren.




Aatonaattona varastimme Minnan kanssa joulusiivouksilta hetket ja lähdimme melomaan nopean kierroksen kotijärvellä. Itsemme ja kajakit varustimme asiaankuuluvasti joulurekvisiitalla. Oli pimeää, sumuista ja tihkusateista, mutta niin raikasta ja mieltä piristävää. Päätimme, että tapaninpäivän ajelut voi ihan hyvin tulla melomaan.

Punaiseen kuivapukuun pukeutunut tonttu lahjoi minut mm. suklaalla ja villasukilla 😍


Sääennuste lupaili tapaninpäivän yöksi pakkasia ja koska järvi on hyvin lähellä jäätymispistettä, eikä jouluna olisi aikaa ajella kauemmas, päätimme lähteä tapaninpäivän ajelulle jo joulupäivänä.

Yön aikana oli satanut hieman lunta ja heti oli jouluisempaa. Parkkipaikalle samaan aikaan sattunut pariskunta oli hyvin epäileväinen vesille pääsymme suhteen, mutta järvi oli edelleen täysin sula.

Joulupäivän pulkka


Mukava lenkki jälleen ja loppuvuoden aikataulut huomioiden luultavasti vuoden viimeinen. Oli hyvä hetki olla kiitollinen vuodesta ja siirtyä odottamaan seuraavaa kautta. Joulukaan ei ollut ollenkaan niin musta, kun alunperin näytti. Olosuhteille harvemmin mahtaa mitään, mutta omaa asennetta voi aina korjata. Melonnan jälkeen pääsin vielä suoraan pihasaunaan,erittäin hyvä joulupäivä.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit