Kevätkauden lähtölaukaus

Laskiaiseen on meillä perinteisesti kuulunut ulkoilua, mäenlaskua ja pullaa. Tänä vuonna tulimme aamuyöllä talviloma reissusta ja molemmat lapset alkoivat paluumatkalla aivastelemaan. Heidät siis vapautettiin päivän reippailuista ja minut vapautettiin pullaosuudesta ulkoilemaan. Lumen sijaan oli reippaita tulvia ja lainehtivia peltoja.


Kytäjoki normaalia huomattavasti suurempana


Lähijärvellä ajelehti tuulen mukana vielä suurehkoja määriä jäätä, joten suuntasimme lähistölle Kytäjoelle. En normaalisti ole mikään jokiretkien suuri ystävä, mutta tällä kertaa ajatus joelle lähtemisestä oli ihan hauska - laskiaissunnuntain pulkkamäki oli hieman erilainen, mutta sama periaate siinäkin oli: toiseen suuntaan sai kovemmat vauhdit ja toiseen suuntaan hien pintaan.




Meloimme myötävirtaan puikkelehtien välillä jokiuomassa, pellolla, metsässä ja jopa tiellä. Tulva oli pahin näkemäni, mutta on siellä kuulemma enemmänkin vettä ollut. Virtausta oli hyvin vähän veden levittyä järvimaisemiksi, mutta kovaa vastatuulta oli paluumatkalle kyllä tarjolla.


Paluumatkalla keräsimme kyytiin kaikki roskat, jotka saimme pusikoista kyytiin poimittua. Kyllä saa taas ihmetellä, missä ovat kasvatuksensa hankkineet ne, jotka nämäkin pullot ovat jokeen heitelleet. Jotenkin sitä toivoisi, ettei tällaisiin määriin enää törmäisi. Välillä harmittaa olla ihminen.





Laskiaisen jälkeinen maanantai oli jälleen kovin tuulinen. Tuuli hajotti kotijärvellä ajelehtineet jäälautat ja emme malttaneet jättää tilaisuutta käyttämättä vaan säntäsimme rantaan heti työpäivän jälkeen. Kova, puuskainen tuuli ja jääkylmä vesi on sykkeitä nostattava yhdistelmä, mutta vesillä ei ongelmia ollut. Oli ihanaa saada pitkästä aikaa aallokkoa kajakin alle ja jos ei kiinnittänyt huomiota kansiluukkuihin jäätyvät vettä, tunnelma oli jo hyvin keväinen.




Parasta pikaisessa lenkissämme oli se, että ehdimme käymään vesillä valoisaan aikaan.  Kävimme järven tyynellä rannalla hetken haaveilemassa kesästä ja palasimme reipasta tahtia myötätuuleen takaisin. Rantaan palattua mikään ei enää pystynyt estämään kesän retkien suunnittelemisen aloittamista.







Kommentit

Suositut tekstit